Thursday, January 18, 2018

طريقة عمل بوريك بالجبنة

المقادير:
3كوب دقيق
نصف كوب زيت
معلقة صغيرة ملح
ماء للعجن
الحشوة(جبنة وبقدونس او لحمة مفرومة معصجة)

الطريقة
نعجن المقادير حتى تصبح دينا عجينة لينة تترك ترتاح ساعة تقطع العجينة جزءين ويفردكل جزء دائرة كبيرة ثم تدهن بخليط النشا (نخلط نشا مع شوية زيت يبقى زى العجينة السايلة)او ندهنها بالزبدة بدل خليط النشا والزيت طبقة بسيطة ثم نلف العجينة بشكل اسطوانى ثم يقطع قطع متساوية ثم نفرد كل قطعة على حدى عى شكل مستطيل طويل ثم نضع معلقة من الحشوة على الطرف ونلفها زى السمبوسة على شكل مثلث ترص فى صينية مدهونة ويدهن الوجه بالبيض وترش بحبة البركة وتدخل الفرن ساخن اول عشر دقايق ثم نهدى النار شوية وتترك حتى تحمر وتنضج

ملاحظة:

انا عملت دهنتها زيت وبعدين رشيتها نشا ومرة خلطت النشا مع الزيت وده كان اسهل شوية  ومرة دهنتها زبدة وكانت حلوة ومورقة

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*