Sunday, February 25, 2018

طريقة عمل القراقيش او منين

المقادير

كيلو دقيق عليه 2 كوب سمنه او زيت او خليط منهم يبقى احسن .. رشة ملح معلقتين خميره بيره معلقة بكنج بودر حوالي كوبايه ونص لبن للعجن
الطريقه
تسيحي السمنه انا مش باقدحها لكن في ناس بتقدحها بيقولوا بتبقى بتقرمش اكتر لكن انا جربت الاتنين مش لاقيه فرق
المهم هاتحطي السمنه السايحه وسخنه شويه على الدقيق وتفركيه لحد ما يتشرب السمنه كويس هتكون بردت او بقت دافيه ممكن تضيفي البكنج بودر بعدين تكوني ربيتي الخميره في ربع كوباية لبن دافي ونص معلقة سكر وتسيبيها لحد ما تعمل رغاوي وتصبيها على العجين وتزودي اللبن الدافي وتعجني بقى لحد ما تتكور وتبقى تمام تغطيها وتسيبها ترتاح عشر دقايق بس بعدين تقسميها اتنين او تلاته على حسب المكان الي بتشتغلي فيه … هتفردي بالنشابه لحد ما تديلك سمك نص سم تقريبا وتحطيها في الصنيه وتسيبها ساعه تخمر وبعدين اخبزي على نار حاميه

المحشي بالعجوه بتفرديها بس سمك اقل يعني 3 ملي مثلا وتحطي العجوه برضه تفرديها على نص العجينه بالطول بعدين تطويها بالطول وبالنشابه تعدي عليها بالراحه كده عشان تفردي العجوه جواها وتقطعي بالسكينه وترصيها في صينيه وتخبزي برضه
وبالهنا

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*